[f(k)] Yleisöluento 21.8. klo: 17:00

Jyväskylän yliopisto Kesäkoulu jss jss at jyu.fi
Mon Aug 13 15:11:13 EEST 2012


Hei,

Elokuussa järjestettävä kansainvälinen kesäkoulu kutsuu kaikki halukkaat avoimeen suomenkieliseen yleisöluentoon tiistaina 21.8.2012 klo 17:00 Agora-rakennuksen Martti Ahtisaari - saliin.

Professori Anu Hopia Turun yliopistosta luennoi molekyyligastronomiasta (Molekyyligastronomiassa vispilä ja mikroskooppi ovat yhtä tärkeitä tutkimusvälineitä) ja vastaa mm. kysymyksiin: Miksi munakas epäonnistuu? Miksi majoneesi leikkaa? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruoan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä? Ja tietenkin, miten se pihvi pitikään paistaa?

Hopia tekee yhteistyötä keittiömestareiden kanssa ja on kirjoittanut mukaansatempaavan molekyyligastronomian oppaan, "Kemiaa keittiössä", jonka avulla kotikeittiö muuttuu hetkessä mielenkiintoiseksi koelaboratorioksi ja jonka yksinkertaisten ruokaohjeiden avulla voi hioa ruoanlaittotaitojaan.

Lisätietoja:
Kesäkoulun ohjelmakoordinaattori, Elina Leskinen, puh. 050 581 8351, jss at jyu.fi<mailto:jss at jyu.fi>
www-sivu: https://www.jyu.fi/science/muut_yksikot/summerschool/en/semi/yleisoseminaari_fin
________________________________

Jyväskylä Summer School

Faculty of Mathematics and Science

P.O.Box 35 (YK312)

40014 University of Jyvaskyla

Finland



Phone: + 358 (0)50 581 8351

E-mail: jss at jyu.fi<mailto:jss at jyu.fi>

WWW-pages: http://www.jyu.fi/summerschool/

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.jyu.fi/pipermail/fyysikkokerho/attachments/20120813/86c10f9f/attachment.html>


More information about the Fyysikkokerho mailing list