[f(k)] Public lecture at Tuesday 21st of August at 17:00pm

Jyväskylän yliopisto Kesäkoulu jss jss at jyu.fi
Tue Aug 7 13:37:19 EEST 2012


Hei,

Elokuussa järjestettävä Jyväskylän kansainvälinen kesäkoulu kutsuu kaikki halukkaat avoimeen englanninkieliseen yleisöluentoon tiistaina 21.8.2012 klo 17:00 Agora-rakennuksen Martti Ahtisaari - saliin.

Professori Anu Hopia Turun yliopistosta luennoi molekyyligastronomiasta (Molekyyligastronomiassa vispilä ja mikroskooppi ovat yhtä tärkeitä tutkimusvälineitä) ja vastaa mm. kysymyksiin: Miksi munakas epäonnistuu? Miksi majoneesi leikkaa? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruoan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä? Ja tietenkin, miten se pihvi pitikään paistaa?

Anu Hopia tekee yhteistyötä keittiömestareiden kanssa ja on kirjoittanut mukaansatempaavan molekyyligastronomian oppaan, "Kemiaa keittiössä", jonka avulla kotikeittiö muuttuu hetkessä mielenkiintoiseksi koelaboratorioksi ja jonka yksinkertaisten ruokaohjeiden avulla voi hioa ruoanlaittotaitojaan.

Lisätietoja:
Kesäkoulun ohjelmakoordinaattori, Elina Leskinen, puh. 050 581 8351, jss at jyu.fi<mailto:jss at jyu.fi>
www-sivu: https://www.jyu.fi/science/muut_yksikot/summerschool/en/semi/yleisoseminaari_fin

----
Dear all,

in connection to Summer School there will be a public lecture: Whisk and microscope are equally important tools in molecular gastronomy at Tuesday 21st of August in Agora Auditorium 1 in Mattilanniemi campus.

Lecture is held by Professor Anu Hopia, who works for Functional Foods Forum at University of Turku. She also collaborates frequently with chefs and has written a captivating guide to molecular gastronomy entitled "Kemiaa keittiössä" (Chemistry in the Kitchen) as well as a chemistry book for chef students "Molekyyli sopassa" (Molecule in the soup), with the aid of which the home kitchen transforms into an exciting experimental laboratory and whose simple recipes help rising one's cooking skills to a new level.

More information:
Program coordinator Elina Leskinen, tel. 050-5818531, jss at jyu.fi<mailto:jss at jyu.fi>
www-pages: https://www.jyu.fi/science/muut_yksikot/summerschool/en/semi
________________________________

Jyväskylä Summer School

Faculty of Mathematics and Science

P.O.Box 35 (K312)

40014 University of Jyvaskyla

Finland



Phone: + 358 (0)50 581 8351

E-mail: jss at jyu.fi<mailto:jss at jyu.fi>

WWW-pages: http://www.jyu.fi/summerschool/

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.jyu.fi/pipermail/fyysikkokerho/attachments/20120807/05fb252c/attachment.html>


More information about the Fyysikkokerho mailing list