[Linkki] Etsimme keinoja vähentää yksinäisyyttä ja lisätä osallisuuden kokemusta (Jyväversitas-projektiapuraha ja ideasyötteitä)

University of Jyväskylä / Student Life studentlife at jyu.fi
Fri Feb 17 16:25:17 EET 2017



Hyvät opiskelijat!


Miten vähennämme koettua yksinäisyyttä yliopistossa?

Miten lisäämme osallisuuden ja joukkoon kuulumisen kokemusta?


Yksinäisyys on läsnä yliopisto-yhteisössämme. Joka kolmas korkeakouluopiskelija kokee yksinäisyyttä ajoittain, joka kymmenes useasti. Monet opiskelijat näyttäisivät kokevan puutetta ihmisistä, joihin voi luottaa ongelmatilanteissa. Asialle tulee tehdä jotain, sillä se haittaa, vaikuttaa ja vaikeuttaa, joskus jopa ratkaisevasti. Osallisuuden kokemus tuo motivaatiota ja mahdollistaa monia merkityksellisiä asioita.


Mitä voisimme asialle tehdä?


Pyysimme viime syksynä opiskelijoita kertomaan meille koetusta yksinäisyyden kokemuksesta. Ohessa pyysimme heitä ideoimaan keinoja, joilla vähentää koettua yksinäisyyttä yliopistossamme. Ideat tulivat tarpeeseen, suuri kiitos osallistuneille!


Nyt haluamme jatkaa asian työstämistä. Asia on niin tärkeä ja paras tuntuma siihen on opiskelijoilla itsellään, joten nyt haluamme lähteä liikkeelle alusta pitäen porukalla. Haluamme antaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua, olla mukana tai ainakin saada tuoda näkemystään esille. Siksi esittelemme pari ideaa pohdittavaksi:


Voisiko se olla projekti?

Jos kyllä, oiva mahdollisuus hyvien ideoiden toteuttamisen tarjoutuu nyt Jyväversitas-projektirahoituksen avulla. Nimittäin tämän vuoden Jyväversitas-haussa yhtenä erityisteemana on opiskelijoiden osallisuuden tukeminen sekä yksinäisyyden ehkäiseminen tai vähentäminen. (Toisena toiveteemana on osaamistietoisuuden ja osaamisen tunnistamisen kehittäminen, erityisesti ePortfolio-työskentelyn<https://www.jyu.fi/studentlife/jyvaversitas/eportfolio> kehittäminen.)

Tänä vuonna rahoitamme Jyväversitas-projekteja yhteensä 40.000 eurolla. Opiskelijoiden haettavissa on kolmen kokoisia apurahoja käytettävissä projektiin: 5000€, 10000€ ja 15000€.

Lisätietoja Jyväversitas-hausta: r.jyu.fi/jyväversitas (huom. deadline 5.3.2017)


Osallisuuden ideoita - kopiksi otettavaksi ja ideoitavaksi

Viime syksynä keräämästämme opiskelijoiden yksinäisyysdatasta löytyi monia kehitettäviä ideoita, jotka olemme nostaneet esille oheiseen Osallisuuden ideoita -paperiin. Voit käydä hakemassa niistä inspiraatiota Jyväversitas-projektihakemukseesi, kommentoimassa ideoitamme tai ehdottaa meille uusia ideoita. Anonyymisti, jos niin haluat.

Linkki Osallisuuden ideoita -sivulle (Google Docs): goo.gl/DVS5x5<https://docs.google.com/document/d/1e_1FAbyFgd0KYpsyNKCbVC54ygrohcdJ5ALjFpjjLgA/edit>


Oletko ilman projektiryhmää?
Osallisuuden edistämisen ja yksinäisyyden vähentämisen keinoja sinun ei tarvitse lähteä miettimään yksin. Osallisuuden ideoita -paperin loppupuolella voit käydä esittelemässä ideaasi lyhyesti ja hakea ryhmääsi uusia jäseniä. Vaihtoehtoisesti voit lähettää meille tietoa ideastasi sähköpostitse osoitteeseen studentlife at jyu.fi. Pyrimme yhdistämään aiheesta kiinnostuneita opiskelijoita ryhmiksi (hakuaikataulu huomioiden).

Toivottavasti kiinnostuit - kysy lisää!

Tapio ja Vesa

   [JY Student Life tunnus D1 pieni]
    Student Life -kehitys
    Jyväskylän yliopisto
    Strateginen kehittäminen

[JY_150tunnus_4v-suomi-englanti-oranss-pienempi]




-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.jyu.fi/pipermail/linkki/attachments/20170217/67ae5a69/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.jpg
Type: image/jpeg
Size: 2828 bytes
Desc: image001.jpg
URL: <http://lists.jyu.fi/pipermail/linkki/attachments/20170217/67ae5a69/attachment-0002.jpg>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image002.jpg
Type: image/jpeg
Size: 6044 bytes
Desc: image002.jpg
URL: <http://lists.jyu.fi/pipermail/linkki/attachments/20170217/67ae5a69/attachment-0003.jpg>


More information about the Linkki mailing list